Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Despre parbrize

Despre parbrize

Parbrizul a fost creat la scurt timp dupa aparitia automobilului. In designul primelor automobile nu s-a luat in calcul si siguranta soferului, parbrizul lipsind aici cu desavarsire. Soferii se protejau de vant si praf cu ajutorul unor ochelari asemanatori celor purtati de piloti. Acest dezavantaj al automobilului a dus la realizarea primului parbriz, din sticla obisnuita, ceea ce permitea provocarea unor leziuni serioase in caz de accident. Un singur strat de sticla necalita nu poate oferi siguranta soferilor, cioburile ascutite putand fi fatale.

Dupa o lege din 1917 s-au luat masuri in ceea ce priveste siguranta pe care trebuie sa o asigure parbrizul. Astfel, parbrizele auto rudimentare de atunci au fost inlocuite cu cele din sticla calita sau securizata, fiind montate intr-un cadru/sigiliu din cauciuc sau neopren.

Avantajul pe care il aducea acest nou tip de parbriz consta in fragmentarea sa in cazul unui impact, in bucati mult mai mici, aproape inofensive. Pericolul accidentarilor datorat cioburilor mari a scazut considerabil, insa si aceste bucati mici puteau provoca rani, chiar oribire atunci cand intrau in ochi.

Despre parbrize

In 1919, Henry Ford rezolva problema accidentarii cu cioburi, prin introducerea unei tehnologii franceze de laminare a sticlei. Parbrizele auto create cu ajutorul acestei tehnologii avansate erau formate din doua straturi de sticla, in mijlocul carora se afla un strat de celuloza ce avea ca scop mentinerea laolalta a primelor doua, in cazul aparitiei unei crapaturi. Din 1919 pana in 1929, toate masinile produse de Ford au fost dotate cu parbrize din sticla laminata. O schimbare majora, care avea sa elimine sfaramarea sticlei in urma unui impact, prevenind multe leziuni.

De-a lungul timpului, parbrizul auto a evoluat dramatic, imbunatatindu-si gradul de protectie. Astazi, acesta are acelasi rol de siguranta precum centurile sau air bag-urile. Parbrizele auto moderne sunt realizate din straturi multiple de sticla securizata: doua straturi curbate din sticla tratata si un strat de plastic laminat asezat in mijloc, oferind soferilor o siguranta sporita.