Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Tratarea parbrizului

Tratarea parbrizului

Cand apar deficiente la parbriz, vizibilitatea scade si conducerea poate deveni periculoasa. Suprafata parbrizului, a lunetei si a geamurilor laterale este agresata permanent de mediul inconjurator si, ca urmare, apar zgarieturile, crapaturile si opacifierile. Pentru inlaturarea lor o simpla spalare nu este suficienta. Refacerea claritatii optice se poate obtine prin tratamente sau reparatii.

Tratamente

Un tratament destinat cresterii claritatii optice este cel hidrofob. Acesta consta in aplicarea, pe suprafata curatata a geamului, a unui polimer transparent care umple spatiile microscopice ale geamului. In acest fel, ele devin mult mai lucioase. Ploaia, zapada si particulele de praf cazute pe geamuri se vor rostogoli lasand suprafata curata. Un astfel de tratament costa in jur de 30 lei.

Tratamentul destinat eliminarii zgarieturilor si murdariilor este cel de polisare si lustruire a geamurilor. Metoda consta in curatirea prealabila a suprafetei, descoperirea si marcarea zonelor cu defectiuni si prelucrarea suprafetei cu masina de polishat, folosind un material abraziv.

Pentru zgarieturi fine, abia vizibile, depozitele simple de murdarii, suprafata aspra sau matuita se utilizeaza polish compound foarte fin, tip P sau discuri de fetru. Pentru zgarieturile medii, vizibile si palpabile precum si pentru cele adanci, care pot forma mici cratere, se recomanda utilizarea unor substante cu abrazivi de granulatie mai mare.

Reparatii

Dar sparturile si crapaturile in parbrize necesita reparare. Repararea consta in cateva operatiuni simple care se pot executa in circa 30 de minute si asigura utilizarea pe mai departe a parbrizului economisind si o suma importanta de bani. Se aplica cu succes, mai ales la repararea parbrizelor automobilelor din import, care sunt mai scumpe.

Reparatia acestora costa, in medie, 25-30 Euro (a cincea parte din valoarea parbrizului nou) si poate prelungi simtitor viata acestuia. Se executa mai multe operatiuni: scoaterea aerului din spartura cu un dispozitiv special, injectarea in spatiul gol a unei rasini speciale care este aspirata de vacuumul creat. Dupa uscare suprafata respectiva se lustruieste.

La autoturismele din productie interna, mai ales la modelele Dacia, ale caror parbrize si lunete sunt mai ieftine, este de preferat inlocuirea acestora decat reparatia. In Bucuresti exista multe firme care inlocuiesc, repara sau executa tratamente la parbrizele, lunetele si geamurile autoturismelor de orice marca sau model.

Sursa: autoexpert.ro