Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Geamuri auto Plasticul va inlocui geamurile din sticla ale masinilor

Geamuri auto Plasticul va inlocui geamurile din sticla ale masinilor

Industria auto este intr-o continua cautare de materiale noi, iar inlocuirea geamurilor din sticla cu cele din plastic este iminenta.
Plasticul este materialul viitorului in industria auto, geamurile de sticla urmand sa lase locul celor confectionate dintr-un material mai eficient si mai putin costisitor.

Lupta cu consumul de carburant si necesitatea de a reduce costurile de productie au scos in prim-plan materiale noi menite sa le inlocuiasca pe cele traditionale. Geamurile din plastic reprezinta o solutie ideala pentru sticla folosita in industria auto. Au demonstrat-o Hyundai si GE Plastics inca din 2007, cu modelul Hyundai QarmaQ.

Pietele emergente sunt cheia schimbarii, de la traditionala sticla la neconventionalii policarbonati. Specialistii de pe piata sustin ca daca un producator indian sau chinez se hotareste sa investeasca in geamurile de plastic in locul celor de sticla, toata industria auto va fi nevoita sa schimbe acest segment al procesului de productie.

Industria plasticului pentru masini este inca la inceput iar principala bariera o reprezinta costurile de fabricatie. Insa, avantajele inlocuirii sticlei cu plastic sunt mai mult decat interesante. Policarbonati promit mai putina greutate, lucru care poate fi tradus printr-un consum redus. Mai mult, geamurile din plastic pot bloca radiatile de la soare, temperatura din habitaclu scade iar folosirea aerului conditionat poate fi limitata. Un alt avantaj major al geamurilor din plastic este posibilitatea de a modela materialul in forme mult mai complexe.

Acest lucru va da mana libera designerilor care sunt limitati de posibilitatile oferite de geamurile din sticla. Pentru ca industria furnizorilor de geamuri din plastic sa devina eficienta in timp, producatorii ar putea furniza si alte produse din policarbonati destinate interiorului masinii.

Venkatakrish Umamaheswaran, directorul producatorului Sabic Innovative Plastics, o companie care a investit in acest segment de piata, a declarat se astepata in 2015 ca industria auto sa faca schimbarea de la geamurile din sticla la cele din plastic. Primele piete care vor fi deschise noului curent sunt cele din China si India.

Sursa: voom.ro