Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Piata auto Volkswagen renunta la fuziune si vrea sa cumpere marca Porsche

Piata auto Volkswagen renunta la fuziune si vrea sa cumpere marca Porsche

Fuziunea planificata intre Volkswagen si Porsche "nu este posibila" din cauza multimii de probleme legislative, iar grupul intentioneaza sa-si exercite in schimb optiunea de a cumpara divizia care produce masinile sport Porsche, a declarat directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, potrivit Mediafax.

Winterkorn conduce atat de Volkswagen, cat si Porsche.

Initial, Porsche a dorit sa preia grupul Volkswagen, mult mai mare, insa incercarea a esuat dupa ce accesul la credite a fost blocat din cauza crizei financiare. Conducerea Porsche si-a dat demisia, iar compania a fost nevoit sa accepte o fuziune sub conducerea Volkswagen.

Cei doi producatori auto au convenit in septembrie sa intarzie planul de fuziune din cauza contestatiilor in justitie si sa caute solutii alternative.

Initial, Volkswagen si Porsche vroiau sa obtina aprobarea actionarilor pana la sfarsitul anului 2012.

In prezent sunt analizate optiunile de a fuziona cele doua companii fara holdingul care controleaza Porsche, a spus Winterkorn, prezent la Salonul Auto de la Detroit, citat de Wall Street Journal.

Un grup de fonduri internationale de investitii a declansat un proces impotriva Porsche in Germania la sfarsitul anului trecut, pentru a recupera pierderi de circa 2 miliarde de euro legate de tentativa de a prelua Volkswagen. Alte procese similare au fost intentate tot in Germania sau in alte tari.

Volkswagen are optiunea de a achizitiona 50,1% din actiunile diviziei auto Porsche AG, pe care nu le detine inca, iar daca ar cumpara acest pachet de actiuni firma holding prin care este controlata compania Porsche ar ramane o entitate separata.


Sursa: wall-street.ro