Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Piata auto Toyota Auris hibrid din roata in roata

Piata auto Toyota Auris hibrid din roata in roata

Cu cat mai eco, cu atat mai bine! Probabil ca asta a fost primul gand, ideea primara de la care a plecat toata povestea cu masinile hibride de la Toyota. Si de la Lexus, ca e sub acelasi „acoperis”. Nu stiu daca poti sa folosesti termeni de comparatie in ceea ce priveste calitatea hibridelor din piata, dar mie mi se pare ca Toyota Auris Hybrid este cel mai interesant model auto din perspectiva sistemului sau „co-generant”.

Co-generant in sensul ca un motor (cel pe benzina) este sursa continua de energie pentru celalalt (cel electric) in conditiile in care masina poate folosi pe rand sau in tandem cele doua motoare pentru a genera lucru mecanic. Si mai departe, pe acest fir logic, orice moment de respiro pentru ambele motoare, orice frana de motor sau orice simpla ridicare a piciorului de pe pedala de acceleratie va transforma motorul electric intr-un dinam care incarca „bateriile” masinii.

Astfel, pentru soferii „de nevoie” – multi la numar – care apasa ambreajul inaintea pedalei de frana, care stau cu piciorul pe frana la orice coborare de panta sau chiar si pentru cei care frana de motor este un lucru specific doar pilotilor de curse, Toyota Auris Hybrid este o masină ideala. Toyota Auris Hybrid face totul in locul lor si, pe deasupra, reuseste sa le si reduca consumul de benzina!

Din interior


Diferit de alte sisteme care folosesc doua tipuri de propulsie, sistemul hibrid Toyota da voie motorului electric sa traga singur de roti. Evident ca totul are inca o limita, asa ca Toyota Auris Hybrid nu poate depasi 50 de km-h in modul electric. Nici la o acceleraţie puternica masina nu ramane in modul electric, ci trece automat pe propulsia clasica, in cazul acesta pe un motor pe benzina de 1.8 litri.

Daca vrei sa afli care dintre cele doua motoare functioneaza la un moment dat, nimic mai simplu. In bord totul este semnalizat corespunzator. Fiecare dintre cele doua siteme de propulsie isi are alveola sa, cu indicatorii sai, cu viata sa diferita! Singurul moment cand cele doua propulsoare functioneaza in paralel la capacitate maxima este acela al solicitarii intense a acceleratiei, insa intr-un Auris nu prea ai chef sa-i dai talpa. Masina parca te obliga sa conduci prudent si linistit.

La o astfel de hibri-masina este evident (nu!), cutia de viteze este una cu totul automata. Este automata si extrem de „lina”, data fiind constructia ei conică, ce se simte din locul soferului, dar si al pasagerului atent drept o acceleratie continua; nimic mai adevarat pentru că nu există pinioane distincte.

Feeling


Pana la urma nimic nu e ceea ce pare. Trebuie sa existe ceva ascuns, neprietenos, nespus. Reversul medaliei. Ei bine, nu exista un revers in ceea ce priveste Auris-ul. Masina e ceea ce se vinde si, in principiu, este comunicat de catre producator. Toyota Auris Hybrid este puternic hibrida, usor de condus si extrem de stabila. Asta poate pentru ca este mai grea datorita sau din cauza acumulatorilor.

Merita de fapt?


Daca ar fi sa spun ce nu mi-a placut este greu sa identific un asemenea fir de praf. Poate pretul, vreo 24 de mii de euro sau 21 cu cele trei tichete Rabla. Ma ingrijoreaza, in eventualitatea in care ar fi la mine in garaj si costul intretinerii ei, schimbarea consumabilelor hibride sau a semi-consumabilelor după 150 de mii de km.

Un singur semn de intrebare pot sa ridic daca privesc Toyota Auris Hybrid drept una de familie – asa cum sunt multe compacte. Portbagajul, compartiment relativ mic, insuficient, un tribut pe care Hybrid-ul il plateste patului de acumulatori. Altfel, let’s go hybrid!

Sursa: striauto.ro