Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Piata auto Ti-ai cumparat masina intre 1 iulie 2008 si 31 dec. 2011?

Piata auto Ti-ai cumparat masina intre 1 iulie 2008 si 31 dec. 2011?

Ti-ai cumparat masina intre 1 iulie 2008 si 31 dec. 2011? S-ar putea sa ai bani de recuperat de la stat

De saptamana aceasta cei care si-au inmatriculat in Romania un automobil dupa data de 1 iulie 2008 si au achitat la acea vreme o taxa mai mare decat cea intrata de vineri in vigoare isi pot acum recupera diferenta. Cererile vor fi rezolvate in cel mult 45 de zile.
Guvernul estimeaza ca platile totale catre proprietarii de masini care vor solicita restituirea unor diferente din taxa auto nu vor depasi 200 milioane lei, potrivit ministrului mediului Laszlo Borbely.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.

Conform normelor de aplicare, proprietarii de masini care considera ca taxa auto platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din noul sistem de calcul pot cere statului restituirea diferentei. Procedura se afla insa sub influenta Codului de Procedura Fiscala, care stabileste ca suma de restituit va fi redusa prin compensare cu eventuale datorii fiscale neachitate de acestia.

Acelasi sistem de compensare, prevazut de Codul de Procedura Fiscala, va fi valabil si la restituirea valorii reziduale a taxei, cand autovehiculul este scos din parcul auto national, se arata in proiectul normelor privind aplicarea noului sistem al taxei de poluare auto.

Noua taxa prezinta si anumite "goluri" precum simplul caz al unui posesor de Logan si unul de Audi. Spre exemplu, cine a achizitionat un Logan in 2006 si vrea sa-l vanda acum trebuie sa tina cont ca viitorul proprietar va trebui sa achite o taxa de aproximativ 1.300 de euro pentru a-l inmatricula pe numele sau. Cine si-a adus insa in 2007 un Audi A3 din Germania, cu an de fabricatie tot 2006, a platit atunci o taxa de sub 200 de euro. Astfel, cu toate ca intre cele doua este o diferenta de doar cateva luni, diferenţa dintre taxele de poluare ale celor doua masini depaseste nivelul de 1.000 de euro.

Prin noul sistem de calcul al taxei auto Guvernul mizeaza pe o balanta financiara pozitiva a Fondului pentru Mediu, prognozand o crestere cu 336 milioane lei a veniturilor, prin impunerea la plata a tuturor autovehiculelor inmatriculate inainte de ianuarie 2007 si in strainate dupa data intrarii in vigoare a noii legi, si o scadere de doar 240 milioane lei a sumelor de incasat, ca efect al reducerii valorii taxei.

Persoanele care constata ca au de recuperat bani din taxa auto trebuie sa depuna la organele fiscale competente o cerere de restituire insotita de:

    Documentul doveditor al platii taxei de poluare pentru autoturisme - chitanta fiscala sau ordinul de plata si extrasul de cont

    Copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, cu prezentarea in original a acestora.

    Plata sumei de bani care reprezinta diferenta dintre cele doua taxe de poluare se va face de catre organul fiscal competent in contul bancar indicat de catre solicitant in cererea de restituire sau la ghiseul Trezoreriei Statului in baza notei privind restituirea unor sume de bani.


Sursa: www.zf.ro