Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Piata auto Rompetrol explica scumpirea carburantilor

Piata auto Rompetrol explica scumpirea carburantilor

Rompetrol explica scumpirea carburantilor: O intamplare nefericita...

Evolutia preturilor la combustibilii din Romania depinde de trei mari factori: cursul de schimb al leului fata de dolar, nivelul taxelor si accizelor si cotatiile internationale, a explicat Titov Buzescu, vicepresedinte Rompetrol, intr-o emisiune la TVR.

"Intamplarea face... nefericita, pentru ca aceste trei elemente impreuna actionand se pot atenua, anula sau insuma, in ultimele trei saptamani toate s-au insumat in sensul negativ: a avut loc o devalorizare a leului, o crestere a cotatiei internationale si o crestere a accizelor, cu dublu efect - crestere in valoare absoluta in euro plus cresterea ratei de schimb", a explicat Titov Buzescu joi seara, cu cateva ore inainte ca Rompetrol sa majoreze pretul sortimentelor de benzina cu sase bani si al celor de motorina cu sapte bani pe litru, scrie Gandul.info.

Buzescu a tinut sa sublinieze si impactul foarte mic al adaosului comercial al companiei asupra pretului final, la pompa. Astfel, la un pret de 5,78 lei pe litrul de motorina, 1,12 lei reprezinta TVA, 1,37 lei este acciza si 2,83 lei reprezinta cotatia internationala. In final, adaosul comercial al Rompetrol este, in acest caz, de 0,47 lei pe litru.

"Deci daca o forta divina, pentru ca cotatia internationala este in Mediterana, nu în Calea Victoriei, ar aduce acel produs fara ca Rompetrol sa existe, la costuri zero, pretul la care s-ar astepta romanii, date fiind nivelul taxelor si impozitelor si cotatia internationala din Mediterana, ar fi de 5,31 lei pe litru", a declarat vicepresedintele Rompetrol.

OMV Petrom a dat joi startul unui nou val de scumpiri a carburantilor, compania afisand preturi mai mari cu 9 bani pe litru, atat pentru benzina cat si pentru motorina. Vineri, a venit randul companiilor Rompetrol si Lukoil sa majoreze preturile.


Sursa: www.informatiiauto.ro