Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Inlocuirea stergatoarelor de parbriz

Inlocuirea stergatoarelor de parbriz

Schimbarea stergatoarelor de parbriz este necesara, in medie, o data la 6 luni. Este indicat ca aceasta operatiune sa se efectueze toamna, o data ce stergatoarele sunt folosite cu o frecventa mai crescuta in sezonul rece.


Stergatoarele fac parte din acea categorie de accesorii ale autovehiculului asupra careia ne concentram atentia abia atunci cand nu mai functioneaza corespunzator. De obicei, acest lucru se intampla atunci cand parbrizul nu este indeajuns de curat, iar gradul de vizibilitate scade.

In alte cazuri insa, zgomotul pe care il provoaca lamelele de cauciuc pe suprafata parbrizului este cel care atrage atentia asupra gradului de uzura al stergatoarelor. Acest zgomot nu trebuie neglijat deoarece dungile ramase pot fi permanente. Mai mult decat atat, orice defectiune a stergatoarelor determina scaderea vizibilitatii, care poate conduce la accidente grave.

Procesul de schimbare a stergatoarelor

Pentru ca toate aceste probleme sa poata fi evitate, lamelele de cauciuc ale stergatoarelor trebuie schimbate periodic, iar operatiunea - la prima vedere simpla - presupune mai multi pasi care ar trebui respectati. Inainte de toate, este important sa cumparati lamelele intregi, nu doar partea cauciucata din interior. Lamelele, care pot fi achizitionate de la orice magazin de piese auto, trebuie sa se potriveasca tipului de autovehicul pentru care vor fi folosite.

Orice cutie cu lamele este comercializata impreuna cu o foaie de instructiuni, redactate in mai multe limbi. In cutie veti gasi si dispozitivele noi.
Pentru a putea lucra cu lejeritate este indicat sa trageti in sus bratele stergatoarelor. Daca nu reusiti sa faceti acest lucru, porniti stergatoarele si scoateti apoi cheia din contact, astfel incat dispozitivele de stergere sa ramana in mijlocul parbrizului.

Urmatorul pas il constituie indepartarea lamelelor vechi. Aceasta actiune se realizeaza prin apasarea pe parghia existenta sau prin ridicarea parghiei cu ajutorul unei unelte. Introduceti apoi dispozitivul pe bratul stergatorului si apasati pana auziti un zgomot de imbinare. Verificati daca sistemul este fixat si coborati bratul stergatorului pe parbriz.


Sursa: europafm.ro