Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

FIA Testele pentru parbrizele de F1 un succes deplin

FIA Testele pentru parbrizele de F1 un succes deplin


Institutul FIA susţine că testele efectuate cu parbrizele pentru Formula 1 au avut succes deplin, însă decizia de a le implementa pe monoposturi revine exclusiv echipelor şi forului mondial.

Institutul FIA a efectuat în ultima perioadă o serie de teste de siguranţă pentru parbrize de Formula 1, ca reacţie la accidentul suferit de Felipe Massa în calificările pentru Marele Premiu al Ungariei din 2009.

Pentru a evita situaţiile în care un pilot este lovit în cap de anumite componente, FIA analizează posibilitatea de a închide parţial sau complet cockpitul monopostului, iar rezultatele testelor efectuate cu un parbriz din policarbonat similar cu cel întâlnit la avioanele de luptă F16 au fost pozitive.

Testele au implicat catapultarea unui pneu de 20 kg în parbriz cu o viteză de 225 km/h, iar parbrizul nu a suferit niciun fel de deformare permanentă. "Au existat urme de pneuri pe parbriz, dar nu a fost nicio fractură aparentă. Asta demonstrează că este un material elastic foarte eficient pentru a oferi o metodă de a ţine pneul departe", precizează Institutul FIA într-un raport.

În urma acestor teste, FIA şi echipele vor analiza în perioada următoare posibilitatea de a introduce noi măsura de protecţie pentru cockpit, după ce vor fi studiate şi efectele negative: vizibilitatea, calitatea optică, ventilaţia, curăţarea şi accesul în cockpit în caz de urgenţă.

"Nu am analizat niciunul dintre aceste elemente în acest moment. Acest test a fost efectuat doar din punct de vedere al siguranţei. Acum că avem date despre asta, putem merge mai departe cu o decizie", mai precizează Insitutul FIA în comunicat.


Sursa: automarket.ro