Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

EXPERIMENT Cum sa iti lasi vara geamurile auto intredeschise

EXPERIMENT Cum sa iti lasi vara geamurile auto intredeschise

Doi americani au efectuat un experiment pentru a afla daca este mai bine sa lasi geamurile auto inchise cand faci o oprire scurta sau daca este indicat sa le deschizi un centimetru pentru a pastra o temperatura cat mai scazuta la interior.

Va intrebati cum ar fi mai bine sa lasati geamurile auto atunci cand faceti o oprire scurta intr-o zi calda de vara? Doi americani au facut un experiment pentru a afla daca este mai bine sa deschizi geamurile un centimetru inainte sa cobori din masina pentru a permite circulatia aerului sau daca este indicat sa ai toate geamurile inchise pentru a pastra o temperatura cat mai scazută la interior.

Cum a decurs experimentul?

Echipa a luat două masini identice si le-a plasat intr-o parcare indreptate spre nord. Soarele "batea" inspre vest, iar testul a inceput la ora 15:45 si a durat 30 de minute. Faza pregatitoare a implicat pornirea sistemului de aer conditionat la maximum pentru a raci interioarele celor două vehicule si amplasarea unui termometru digital la interior pentru monitorizarea temperaturii din vehicul de la exterior.

Care masina se incalzeste mai repede?

Desi vehiculul cu geamurile deschise – marcat in diagrama cu albastru – a pornit de la o temperatura interioara mai scazuta cu doua grade Celsius, acesta a recuperat diferenta extrem de repede, in timp ce vehiculul cu geamurile inchise s-a incalzit ceva mai lent. In primele 15 minute, vehiculul cu geamurile deschise a avut o temperatura interioara mai ridicata decat cea a vehicului cu geamurile inchise, dupa care masina marcata cu rosu a prezentat o temperatura mai mare la interior.

Cum e mai bine sa lasi masina la o stationare scurta?

In cazul in care veti stationa mai putin de cinci minute, este indicat sa tineti geamurile inchise. Daca veti stationa intre 10 si 15 minute diferenta este destul de mica in favoarea deschiderii geamurilor cu un centimetru, pe cand o stationare de peste 25 de minute favorizeaza deschiderea geamurilor cu 1 cm.

Trebuie sa va reamintim ca nu este indicat sa lasati masina nesupravegheata cu geamurile intredeschise la noi in tara din cauza riscului de furt la care va supuneti. Americanii nu au prezentat diferenta dintre o masină careia i-au fost aplicate parasolare pe geamuri si una careia nu i-au fost aplicate aceste instrumente, dar va putem asigura ca interiorul vehiculului cu parasolare va fi mai protejat de efectul dezastruos al razelor solare si elementele necesare soferului vor fi mai reci daca nu vor fi expuse direct razelor solare.

Sursa: automarket.ro