Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Cum te pregatesti pentru o vacanta cu masina personala

Cum te pregatesti pentru o vacanta cu masina personala


Cand pleci in vacanta cu masina personala, este bine sa te interesezi asupra legislatiei tarii vizitate, pentru a nu avea surprize pe drum. O informare de baza asupra reglementarilor de orice fel este recomandata si de Ministerul de Externe turistilor care isi petrec vacanta in strainatate. Urmeaza pasii de mai jos si afla ce trebuie sa stii inainte de a pleca in strainatate cu masina personala.

1 Obtine cartea verde. Pentru tarile din spatiul Schengen, este nevoie sa ai asigurarea auto de raspundere civila (cartea verde).
 

2 Verifica starea masinii. Cand pleci la drum lung, o verificare de bun simt a conditiei in care se afla masina este absolut necesara. Acest lucru nu este doar ceva de la sine inteles, ci si o cerinta a anumitor state, conditie impusa pentru intrarea in spatiul respectiv.
 

3 Arata la frontiera permisul auto. Daca pleci cu masina personala peste hotare, trebuie sa prezinti permisul de conducere, impreuna cu pasaportul, valabil pentru minim 6 luni de la data intrarii in tara vizitata. Trebuie verificate totodata valabilitatea permisului pentru perioada si tara vizitata. Exista cazuri in care se accepta permisul romanesc o perioada limitata de timp. De exemplu, Franta, permisul romanesc are o valabilitate de 90 de zile de la intrarea in aceasta tara.
 
4 Familiarizeaza-te cu regulile si modul de circulatie din tara vizitata. Trebuie sa cunosti care este viteaza maxima admisa pe autostrada si in orase, dar sa stii cate ceva si despre modul in care se conduce in acele locuri. De exemplu, in Egipt, limita este de 90 – 100 km/h, insa Egiptul este recunoscut pentru traficul sau haotic, in marile orase.
 

Reglementarile privind transportul copiilor trebuie bine cunoscute. In Canada, copiii trebuie asezati in spate in scaune de masina speciale pentru minori.
 

5  Pune in bagaj actele de inmatriculare. Certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii trebuie sa le ai asupra ta.
 

6  Fa o asigurare internationala. O asigurare internationala privind deplasarea cu masina personala te ajuta in cazurile in care au loc evenimente neprevazute.
 

7  Plateste taxa de drum. In functie de traseul urmat, trebuie sa ai pusi deoparte banii pe care ii vei plati pentru diversele taxe de drum. Vigneta trebuie postata pe parbriz. Cand platesti pentru ea, trebuie sa ai grija sa fie completate datele corect.
 

8  Afla preturile in benzinarii. Informeaza-te cu privire la preturile practicate de benzinarii, pentru a gasi cele mai bune preturi. In Franta, de exemplu, benzina este mai ieftina daca o cumperi din statiile de pe autostrazi decat in orase.
 

9  Familiarizeaza-te cu semnele de circulatie in limba respectiva. De exemplu, in partea franceza din Belgia, portiunile dificile sunt marcate cu “Passage difficile”.
 

10 Afla informatii despre parcari.Este bine sa stii cat mai multe lucruri despre posibilitatile de a parca masina in locurile in care mergi. In Barcelona, de exemplu, este recomandat sa eviti centrul orasului, deoarece parcarile au un numar limitat de locuri si sunt cel mai adesea pline.Sunt recomandate parcarile cu plata, pazite, deoarece exista cazuri de infractiuni asupra autoturismelor straine, mai ales daca ferestrele si usile nu sunt bine asigurate.

Sursa: acasa.ro