Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Cum se curata duzele pentru stropirea parbrizului

Cum se curata duzele pentru stropirea parbrizului


Parbrizul, stergatoarele, orificiile de stropire si celelalte componente interdependente ale sistemului sunt destul de importante pentru orice sofer, mai ales in orasele aglomerate unde cantitatea mare de praf impune o curatare rapida de cateva ori pe zi. Totusi, un element mic si aparent nesemnificativ poate transforma repede o zi frumoasa si insorita intr-un adevarat cosmar...


De cate ori ati schimbat orificiile de stropire a parbrizului? Stiti, piesele acelea mici care arunca lichid de spalare pe parbriz si care pot fi desfundate tot atat de repede precum pronunti cuvantul “autoevolution”.

Ei bine, noua ni s-a intamplat, asa cum li s-a intamplat altor milioane de soferi si cum probabil vi s-a intamplat si voua. Deci, cum se desfunda acele mici orificii fara prea mult efort? Cei mai multi soferi prefera sa mearga la o unitate service pentru schimbarea lor cu totul sau pentru a lasa un profesionist sa le curete. Dar daca nu sunteti acasa si aveti neaparata nevoie ca acele orificii sa fie 100% functionale? Ati putea probabil cumpara un set de rezerva pentru a le inlocui daca va incumetati la o operatiune atat de “dificila”. Sau... puteti folosi metoda noastra.

In primul rand ar trebui sa verificati intregul sistem de curatare a parbrizului pentru a va asigura ca intr-adevar acele mici orificii sunt vinovate de nefunctionarea acestuia. De exemplu, puteti demonta orificiile de stropire pentru a le sufla cu un compresor de aer. De asemenea este recomandata golirea rezervorului de lichid pentru spalarea parbrizului si curatarea lui cu o solutie speciala (aveti in atentie faptul ca aceasta operatiune ar putea reinfunda orificiile de stropire sau tubulatura imediat, in caz ca rezervorul de lichid nu a fost bine clatit).

Hai sa vedem de ce este nevoie pentru curatarea orificiilor de stropire: o seringa cu ac si suficient lichid de parbriz pentru a umple de doua ori seringa (poate chiar mai mult daca primele doua incercari nu sunt 100% eficiente). Se recomanda folosirea unui ac de seringa foarte subtire pentru a putea fi introdus in orificiile de stropire fara a le decalibra si o seringa obisnuita (una de 10 ml ar trebui sa fie suficienta).

Umpleti seringa cu lichid pentru spalarea parbrizului, apoi atasati acul seringii. Introduceti acul seringii in orificiul de stropire si impingeti lichidul de spalare din seringa cu cat de multa presiune puteti. Repetati procesul, apoi actionati timp de cateva secunde levierul de comanda al sistemului de spalare a parbrizului (asigurati-va ca rezervorul cu lichid de spalare este deja curatat si reumplut).

Aveti in vedere ca introducerea unui ac prea gros in orificiile de pulverizare poate schimba directia de stropire! Pentru a le regla pe directia de stropire initiala, introduceti acelasi ac de seringa in orificiile de pulverizare si miscati-l cu grija pana cand stropirea se face pe directia corecta. Actionati din nou levierul de comanda al sistemului de curatare a parbrizului pentru a verifica daca pulverizarea se face corect.

In esenta, in asta a constat toata operatiunea de curatare, asa ca daca ati incercat-o sau daca aveti o metoda personala care ar putea fi mai eficienta, asteptam sa ne impartasiti experienta dumneavoastra.

Sursa: www.autoevolution.ro