Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Cum sa indepartezi stickerele de pe parbrizul masinii

Cum sa indepartezi stickerele de pe parbrizul masinii


Daca faci o vizita cu masina Europa, cu siguranta va trebui sa lipesti de geam cateva Vignette. Mai exista si alte cazuri in care vei avea nevoie sa dezlipesti stickere sau abtibilduri de pe masina. Cea mai folosita solutie este acetona, dar aceasta poate ataca vopseaua masinii daca este folosita pe caroserie.
 
Iata patru variante de a scoate un sticker fara a folosi substante chimice:

Prima varianta:

Vei avea nevoie de un burete mai aspru imbibat cu otet de bucatarie un vas mic si eventual un cutter sau un cutit.

Primul pas este indepartarea stickerului. Cu ajutorul unghiei sau a unui varf de cutit sau cutter dezlipeste un colt al stickerului si apoi cu o miscare inceata intreg stickerul. Atentie, daca dezlipesti de pe vopsea si observi ca se indeparteaza cu tot cu aceasta, trebuie sa te opresti. Vopseaua dezlipita odata cu stickerul poate duce ulterior la ruginire.

Dupa indepartarea stickerului inmoaie buretele in otet si cu miscari circulare pur si simplu sterge urmele adezivului ramas pe parbriz sau vopsea.

In cazul in care stickerul se dezlipeste impreuna cu vopseaua si nu este din hartie sau hartie lucioasa, va trebui sa umezesti stickerul pana va incepe sa se descompuna in parti mai mici care se vor lua cu buretele. Aceasta procedura va dura mai mult si nu este aplicabila si stickerelor asemanatoare foitelor de celofan.

A doua varianta:

O alta solutie de dezlipire a vignetelor este utilizarea feonului. Aerul foarte cald suflat de feon pe suprafata stickerului, inmoaie lipiciul si face astfel mai usoara dezlipirea acestuia.  La final suprafata se sterge cu o carpa inmuiata in apa fierbinte pentru a indeparta orice urma ramasa sau cu guma de sters.

A treia varianta:

Ia o cana cu apa cat se poate de fierbinte si tine-o sub sticker astfel incat aburul sa-l patrunda . Dupa cateva minute ia cana si indeparteaza vignetta cu ajutorul unghiei.

A patra varianta:

Sterge suprafata pe care sunt lipite stickerele cu servetele umede. Dupa  ce ai sters insistent timp de doua minute, bucatile lipite se vor indeparta destul de usor.

 

Sursa: acasa.ro