Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

Americanii pun celule solare pe parbriz

Americanii pun celule solare pe parbriz

Cercetatorii americani au dezvoltat celule solare suficient de transparente pentru a fi puse pe geamurile cladirilor si parbrizele masinilor, informeaza Daily Mail.

Celulele conventionale sunt greoaie si rigide, insa americanii au creat, printr-o noua metoda, celule solare subtiri si flexibile care pot fi "imprimate" cu usurinta pe o suprafata maleabila. Sunt atat de flexibile incat pot fi rulate pe un creion.

"Din celulele solare ultrafine se pot crea folii subtiri de culoare gri care pot fi lipite pe geamuri", a aratat cercetatorul John Rogers de la Universitatea Illinois. "Cu ajutorul acestora cladirile, dar si masinile pot capta energia de la soare prin geam", a adaugat Rogers.

Noua tehnologie poate fi folosita pe geamurile si parbrizele masinilor si poate genera destula energie pentru a pune in functiune un sistem GPS sau un aparat de aer conditionat.

Multe companii internationale fabrica folii subtiri din celule solare, insa acestea sunt de regula mai putin eficiente in convertirea energiei in electricitate decat celulele conventionale.

Celulele solare sunt la mare cautare din pricina preturilor exagerate la petrol si a preocuparii tot mai mari fata de mediul inconjurator.

Sursa: greenp-report.ro