Slideshow
01

Reparatii parbrize Bucuresti

Parbrizul masinii dumneavostra este fisurat sau ciobit? Echipa noastra de profesionisti are rezolvarea, oferindu-va servicii de cea mai inalta calitate. Deoarece socurile din timpul circulatiei pot duce la extinderea...

02

Reparatii geam lateral

Parbrizul nu este singurul element al masinii care va poate aduce probleme, geamurile laterale fiind si ele predispuse spre fisurare sau spargere. Daunele in cazul geamurilor laterale sunt la fel de frecvente...

03

Reparatii luneta

La noi, clientul are parte de servicii complete, de la reparatii parbrize, geamuri laterale sau lunete. Daca luneta autoturismului dumneavoatsra este afectata, atunci echipa noastra va veni...

2012 anul de revenire pentru piata auto

2012 anul de revenire pentru piata auto

Vi se pare ca Bucurestiul e plin de masini? Ca sunt parca mai multe ca niciodata? Nu sunt numai troienele de vina. Mai exista o explicatie. "Punctul minim a fost atins, de acum inainte ne asteptam la cresteri si la o revenire a pietei auto locale" - a devenit deja fraza celebra rostita la fiecare inceput de an din 2009 incoace in prima conferinta anuala a Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).

A fost rostita prima data in ianuarie 2009, atunci cand se spera ca declinul din ultimul trimestru al lui 2008 sa marcheze si finalul declinului. Apoi s-a repetat si in 2010, dupa un 2009 marcat de campanii de reexporturi, discounturi de până la 50-60% şi un declin al pietei de 50%, si in 2011 când programul "Rabla" a sustinut puternic piata, dar si in ianuarie 2012 dupa un 2011 sustinut 60% de achizitiile de flote realizate de firme.

In Bucuresti, unde sunt concentrate marile companii, dar si firmele de leasing financiar si operational, numarul de autoturisme inmatriculate a crescut anul trecut cu 15% la aproape 44.000 de unitati, reprezentand mai bine de jumatate din piata. In acelasi timp, in judete precum Dolj numarul de masini inmatriculate a scazut cu 41% fata de anul anterior la aproape 2.200 de unitati.

"Avand in vedere ca un procent important din vanzari este realizat prin intermediul firmelor de leasing, multe masini vandute in afara Capitalei sunt inregistrate in Bucuresti, unde isi are sediul compania de leasing. Inclusiv din acest motiv anul trecut inmatricularile de autovehicule au crescut cu 20% in Bucuresti. Un alt semn pozitiv inregistrat anul trecut a fost migrarea companiilor catre leasing operational pentru a-si imbunatati cash-flowul si a elimina costurile legate de intretinere", a spus Henrik Nenzen, directorul general al diviziei de importuri a Ford Romania, companie care detine si fabrica de la Craiova.

Din totalul numarului de autovehicule inmatriculate anul trecut pe piata locala, peste 55% au fost inmatriculate in Bucuresti. Potrivit calculelor Ford Romania, daca am elimina masinile vandute in sistem de leasing operational sau flote, cifra reala ar fi de 35,2%.

"In perioada 2010-2011 numarul de persoane fizice care au achizitionat un autoturism a scazut, in timp ce numarul de firme care au achizitionat automobile a ramas constant. Ne asteptam la o revenire a clientilor privati odata ce piata va reveni treptat catre un nivel de 300.000 de unitati anual", a spus Nenzen. Executivul Ford estimeaza o piata de 100.000 de autovehicule inmatriculate in acest an, in crestere cu 4% fata de anul anterior. Anul trecut reteaua Ford s-a extins cu cinci noi centre, la un total de 41 de dealeri la nivel national.

"Anul 2011 a fost unul foarte dur pentru producatori, importatori si dealeri, dar si pentru bugetul de stat deoarece veniturile din TVA din vanzarile de masini au scazut puternic. 2012 ar trebui sa fie unul de revenire, in piata existand semne de revenire", a subliniat Henrik Nenzen.

Situatia dura continua si la inceput de 2012, in conditiile in care dealerii din astfel de judete asteapta demararea programului "Rabla", desi nu exista un numar suficient de mare de firme care sa achizitioneze masini.Sursa: zf.ro